lørdag, oktober 17, 2009

Gullkorn fra Starbucks!


Frappe caramel med krem og ekstra karamellsaus for petter, bold tall coffee med blueberry scones til Kristina, internett og skinnstolene i vårt faste hjørne...

Starbucks er vår retreatsted, stedet der vi kobler oss på verdensveven det inkluderer dere der hjemme, vårt tredje hjem i Redding :)

Vårt første hjem har dere allerde fått en liten kikk i, vårt andre hjem er Ikea.

Nå har skolen vært i gang i en måned.
Hjelpemeg hvor mye som har skjedd og hvor tiden har flydd! Ni månder igjen. Jepp. Som et svangerskap. Og det er omtrent det det er også. Hver dag vokser vi, i hodet, i hjertet og i troen. Det føles herlig og himla utfordrende! Gud gjør mye i det stille også. Så jeg tror det er først når vi kommer hjem ting virkelig vil bli fødd frem..hvis dere skjønner bilde, hehe. Når vi kommer til Norge om ni månder vil det poppe ut alle slags frukter!! Og vi gleder oss til å gi det videre, som saftige, næringsrike, gyllenrøde epler, haha!

Petter vil understreke at det popper ut frukter allerede ;) Er helt enig! Vi merker allerede at Gud gjør noe med oss. Han utvider persepktivet vårt, det bobler over og tankene sprenges over realiteten av Hans nåde og kjærlighet for oss, og evangeliet utforderer oss mer enn noen gang. Vi er begynt å drømme større drømmer og konkret opplever vi å kjenne Hans nærvær sterkere.

Gullkorn:
En kveld fikk jeg ikke sove, for jeg følte jeg skulle be for en person. Jeg vekket Petter og spurte om han kunne være med å be og vi ba en god stund. Etterpå sa Petter at han hadde fått et bilde av meg mens vi ba. Han hadde sett meg i en ren hvit og gyllen rustning, hvor jeg gikk målbevisst fremover med sverd i hånden. Ved hver side av meg gikk det to krigsengler som dyttet unna alle ekle monster som ville angripe meg. Jeg digger det bilde! Like mye digger jeg at Petter fikk dette bilde av meg mens vi ba sammen. Det er så oppmuntrende!
Jeg tror virkelig at Gud taler til oss gjennom fantastien vår. Mange ganger prøver vi å dytta unna alle tankene og bildene som dukker opp mens vi ber, fordi vi tror at det er fantasien vår som løper løpsk og vi ikke klarer å konsenterer oss godt nok mens vi ber. Det er så spennende å tenke at det kanskje er Gud som lar fantasien vår løpe løpsk! Hvem har sagt at Gud bare er oppatt av Ord?! Han er jo kreativiteten selv, Han må jo elske fantasien vår! Fantasien vår tør å drømme og tenke uten grenser. Gud er større enn tanken, så kanskje det er med fantasien vi virkelig kan begynne å skjønne hvor stor Gud faktisk er.
Så slipp fantastien løs og la den løpe løpsk. Haha :) Drøm stort, for Gud er garantert større!!

Må jo også fortelle at personen som poppa opp i tankene mine og som vi ba for, trengte litt forbønn og Gud ga henne det hun trengte dagen etterpå ;) Synes det er stort!!

Nå er kaffen drukket opp og muffinsen er borte for lenge siden...
Håper alt står bra til med venner og familie hjemme i Norge (og Equador.).
Stay tuned, nye gullkorn kommer, hahahaa!!

De fantasifulle drømmerne, Kristina & Petter





søndag, oktober 11, 2009

Vårt nye hjem i Redding CA


Velkommen til vårt nye hjem i Redding!

Vi storkoser oss i vår nye leilighet på Hilltop:)
Vi har soverom med VINDU(!!) og walk-in-closet, stort kjøkken og stue med vinduer ut mot den ville ørkenen (vill i forhold til holbergsplass hvertfall..), større bad med badekar og ikke minst vår egen gassgrill.
Med andre ord, mange av våre ønsker, etter året med sovealkove og toalett der du kunne kunne trykke nesa mot dodøra mens du satt og vanna skåla, er oppfyllt ;)



Etter de første ukene med luftmadrasser som sofa og to ikeabord som all interiør i stua, har vi nå fått investert i møbler og har fått det himla hjemmekoselig! Vi fant en billig sovesofa. Og på Wallmart fant vi en bokhylle, som kommer til å bli fylt opp ettersom vi får nye bøker hver andre uke. Den største skatten er stresslessen vår! Den fikk Petter gratis. Etter halvannen time med svette, støv og tepperens dekka vi stolen i et stort deilig teppe, og er nå blitt en drøm å hvile i!


Og så har vi såklart bilen vår!! Vår nydelige hvite jeep!!
Den er liten i forhold til de andre store truckene som kjører rundt her, men er full av kraft og pågangsmot. Så vi kalte den Marit ;)


Som toppen av kransekaka har vi et herlig svømmebasseng og et hothot boblebad!
Nydelig å starte varmedager med noen laps i bassenget, eller avslutte kvelden i bobler under klar stjerne himmel!


Som sagt, vi har sovesofa i stua... så VELKOMMEN over alle som vil! Vårt hjem er åpent for dem som ønsker å komme bort hit under en åpen himmel! For viktigere enn velsignelsen det nye hjemmet vårt er for oss, er alt det vi opplever at Gud har for oss for resten av livet. Han har virkelig satt en åpen himmel over Redding. Vi kjenner det i hjerte og ser det i menneskene rundt oss. Vi har begynt å drømme større og lengte mer etter Han. Vi kjenner Hans kjærlighet på kroppen og grenser sprenges i tankene våre. Det er himmelsk og dette er bare starten! Vi gleder oss til å dele historier og bønnesvar med dere :) Og igjen; velkommen over hvis dere vil!


- Livsnyterne, Kristina & Petter

Smakebiter av paradis



Sommerferie med familien = himmel på jord!


Petter hadde en travel sommer, med å jobbe dag og natt for å tjene penger til USAåret vårt. (Jeg laga middag...) Men vi fikk tid til både en tur sørover og vestover, avslappende dager i Drammen og koselige middager på Haslum.Hyttetur til Råde sammen med Mia, Ole Petter, hans vakre kone Ingunn og Helga og Astrid. En feriedag med blåbærplukking OG rensing, bading (..mer dypping) og robåttur over vannet. Idyllisk!!

Vår første ferietur ble en liten uke sørover for å nyte sommerparadiset sammen med Maria & Stian, og Martin - deres adoptivsønn, haha! Det ble grilling på Odderøya, Ticket to Ride på taket, filmkos, skogstur i miniskjørt og hæler, is på fiskebrygga... jammy!!

Etter en ny arbeidsuke for Petter, tok vi en liten uke på Lekven. Idyll!! Der var Linda allerede, ettersom hun bodde hele sommeren hos mampapp i år for å spare/tjene penger til Equador-året hennes. Det ble deilige dager med grillings i mampaps nye oase, trimturer, kinotur med Sid i Istid 3, koselige besøk hos mine fine kusiner og kafeturer i Bergenby! Smaken av lykke :)

I skrivende stund sitter vi på Starbucks i Redding og mimrer. Vi har et spennende år foran oss og vi har allerede fått gode smakebiter av hva Gud har for oss.. Vi gleder oss til fortsettelsen!!

Samtidig er det så herlig å vite at vi har en herlig familie på begge sider som er hjemme i Norge, og som vi gleder oss stort å se igjen til sommeren!! Himla glad i dere hele gjengen!

Jordomseilerne, Kristina Petter